Happy Hippiez Yoga & Wellness is dé plek voor jou om je reis op het pad van yoga te maken. Wij geven Ashtanga, Vinyasa, Flow Yoga, Yin Yoga, Trauma Conscious Yoga en Prenatale (zwangerschaps) en Postnatale Yoga lessen. We zien je graag op de mat! Onze kernessentie is om met intentie te leven en je dromen te volgen!

 

De benadering die we gebruiken tijdens onze Ashtanga en Vinyasa-beoefening wordt Tristana genoemd en bestaat uit drie delen: correcte ademhaling door een vrije ademhalingstechniek te gebruiken die is gebaseerd op de Ujjayi-ademhaling, gericht op precieze kijkpunten, genaamd dristi, en yogahoudingen, genaamd āsanas, tijdens het gebruik van de bandha's (energiesloten).

IMG_13_edited.png

ONLINE YOGA & WELLNESS
REGELMATIGE POP-UP EVENTS

IMG_1415.JPG
IG

Gecertificeerde 500u Yoga docente
RYT 500 & RPYT Yoga Alliance
TCYM-T (Trauma-Conscious)

Gecertificeerde Life Coach

Desirée is geboren en getogen in Nederland. Ze volgde haar eerste yogales in 2009 en werd verliefd op zowel de fysieke beoefening van yoga asana als de spirituele beoefening. Met een diepe interesse voor een holistische benadering van het leven, besloot ze natuurvoeding en Ayurveda te gaan studeren, een van 's werelds oudste geneeswijzen die zijn oorsprong vond in India.

 

Na veel verschillende yogalessen te hebben gevolgd, vond ze Ashtanga Yoga, wat het grootste verschil in haar leven maakte. Sindsdien oefent ze dagelijks, zes dagen per week. Vanwege deze liefde voor de practice besloot ze niet alleen yoga te beoefenen, maar ook yoga docent te worden. Ze is een gecertificeerde yogalerares, een TCYM-T (Trauma-Conscious Yoga docente), een geverifieerde RYT-500 en RPYT bij Yoga Alliance. Ze is ook lid van de Complementary Therapists Accredited Association. Om ervoor te zorgen dat ze deze mooie practice met anderen kan delen, zet ze zich in tijdens haar eigen practice. Haar liefde voor yoga heeft haar geïnspireerd om meerdere docentenopleidingen te volgen, en haar yoga-opleiding is gebaseerd op Ashtanga en Vinyasa Yoga en Trauma Conscious Yoga. Trauma Conscious Yoga is een combinatie van Trauma-Sensitive Yoga met Somatische Psychotherapie. Desirée is ook een gecertificeerde en geregistreerde Prenatale en Postnatale Yoga docente.

In haar vrije tijd houdt ze ervan om creatief bezig te zijn, heerlijke vegan gerechten te koken, naar buiten te gaan en foto's te maken. Ze is altijd het gelukkigst als ze wordt omringd door haar familie, dierbaren en haar lieve hond.

Ze is de eigenaresse van ‘Happy Hippiez’, de yogastudio en het life coaching-bedrijf dat ze begin 2020 startte. Ze kijkt er naar uit om je op de mat te ontmoeten.

HAPPY HIPPIEZ YOGA SHALA

Alle groepslessen worden online gegeven via Zoom. We organiseren regelmatig lessen en evenementen in-person, dus houd deze in de gaten! Hou onze zomerlessen in de gaten. Tijdens de zomer organiseren we ook lessen buiten, in het centrum van Maastricht.

Kies je voor een privéles, dan kunnen wij ook direct in jouw woonkamer lesgeven. Zo kun je zowel online als in-person genieten van een yoga les in het comfort van je eigen huis.

MOON DAYS | Dagen van de maan

Moon days

2021

* Alle tijden zijn lokale tijden voor

Maastricht, Nederland

In de traditie van Ashtanga Yoga worden de dagen van de volle maan en nieuwe maan beschouwd als 'yogavakanties'. We beoefenen op die dagen geen Ashtanga Yoga. Tijdens 'maan' dagen zijn de zon en de maan zo uitgelijnd dat ze een grotere zwaartekracht op de planeet uitoefenen.

Het beste voorbeeld van de effecten die de maancycli hebben op onze planeet en de wateren van onze planeet is te zien bij eb en vloed. Deze worden veroorzaakt door de maan. Omdat ons lichaam voor ongeveer 60% uit water bestaat, is het alleen maar logisch dat de maan ook een enorm effect op ons heeft. Daarom kiezen we er in Ashtanga Yoga voor om in harmonie te leven met het ritme van de natuur en een rustdag te nemen op zowel volle als nieuwe maan dagen.

Januari
Woensdag 13 – nieuwe
Donderdag 28 – volle

Februari
Donderdag 11 – nieuwe
Zaterdag 27 – volle

Maart
Zaterdag 13 – nieuwe
Zondag 28 – volle

Juli

Zaterdag 10 – nieuwe

Zaterdag 24 – volle

Oktober

Woensdag 6 – nieuwe
Woensdag 20 – volle

Augustus

Zondag 8 – nieuwe

Zondag 22 – volle

November

Donderdag 4 – nieuwe

Vrijdag 19 – volle

September
Dinsdag 7 – nieuwe
Dinsdag 21 – volle

December
Zaterdag 4 – nieuwe
Zondag 19 – volle

Juni
Donderdag 10 – nieuwe
Donderdag 24 – volle

Mei

Disdag 11 – nieuwe

Woensdag 26 – volle

April
Maandag 12 – nieuwe
Dinsdag 27 – volle

ETIQUETTE

Je bent van harte welkom om yoga te beoefenen bij Happy Hippiez Yoga.

 

Respecteer de leerling-leraar relatie en volg verzoeken van je leraar. Als om welke reden dan ook een

verzoek kan niet worden opgevolgd, laat het gerust aan je docent weten. Neem nooit houdingen aan die

niet aanvoelen goed voor je lichaam.

 

Gebruik graag een zeer kalme en stille stem bij binnenkomst en respecteer de ruimte en kalmte van

andere studenten.

 

Gelieve de rust niet te verstoren.

 

Gelieve af te zien van onnodig praten.

 

Als je deelneemt aan een van onze Mysore lessen, respecteer en volg dan de traditionele Ashtanga methode zoals onderwezen door Happy Hippiez Yoga. Voeg alsjeblieft niets toe, sla niets over of wijk niet op andere manieren af ​​van de traditionele Ashtanga reeks van yoga asana's, tenzij erkend of gevraagd door je leraar. Als je de volgorde niet kent of als het volgen van de traditionele methode niet mogelijk is, praat dan met je docent of vraag om begeleiding of om een andere ​​geschiktere les voor je te vinden.

 

Blijf alsjeblieft op je eigen mat en help geen andere yogis.

 

Probeer alsjeblieft geen nieuwe asana's uit, tenzij je dit met je leraar hebt afgesproken.

 

Houd er rekening mee dat schoenen bij binnenkomst in de shala moeten worden verwijderd. Laat je schoenen bij binnenkomst achter in de schoenen rekken of in een van de andere aangewezen ruimtes.

 

Draag alsjeblieft geen schoenen in de yoga oefenruimtes.

 

Je tas en kleding worden achtergelaten op de daarvoor bestemde plekken van de shala en mogen niet in de buurt van je mat en het oefenterrein worden geplaatst, om ervoor te zorgen dat we andere studenten niet storen en blessures te voorkomen. Persoonlijke waardevolle spullen kunnen in een daarvoor bestemde ruimte in de yoga shala worden geplaatst.

 

Schakel je mobiele telefoon uit.

 

Respecteer je grenzen. Erken dat je lichaam en geest elke dag anders zullen aanvoelen, en zorg ervoor dat je luistert naar wat je lichaam je vertelt en oefen in je eigen tijd en volg je eigen ademhaling.

 

Oefen met zorg en aandacht voor jezelf en anderen.

 

Het wordt aanbevolen om op een lege maag te oefenen. We raden aan om minimaal 2 uur voor en 30 minuten na je les niet te eten. Dit is echter slechts een aanbeveling. Luister altijd zorgvuldig naar je eigen lichaam. Vraagt je lichaam om eten, luister er dan uiteraard naar. 

Drink geen water tijdens of direct na een sessie. Wacht minstens 30 minuten. Drink veel water na je training. Uiteraard is het hier ook weer belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren. Voel je dat je toch water nodig hebt, ga ervoor!

 

Persoonlijke hygiëne is een integraal onderdeel van het beoefenen van yoga. Zorg ervoor dat jij en jouw spullen schoon zijn. Zorg er altijd voor dat je schoon en fris bent als je een van onze yogalessen bijwoont.

 

Draag tijdens onze yogalessen schone kleding. Draag comfortabele kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen.

 

Zorg ervoor dat je yogamatten regelmatig schoonmaakt. Als je een mat uit onze studio leent, zorg er dan voor dat je de mat schoonmaakt voordat u de shala verlaat en voordat je de mat retourneert. Matreinigingsspray flessen en doekjes om de matten schoon te maken zijn te vinden in de ruimte waar de lessen worden gegeven. Vraag je docent om meer informatie. Matten uitgerold opbergen of in de zon laten liggen, zijn ook goede manieren om bacteriën te elimineren en geurtjes te verminderen.

 

Als je je emotioneel voelt tijdens of na een yogasessie (vreugde, verdriet, irritatie, etc.) accepteer dan de gevoelens en verwelkom deze emoties. Als dit moeilijk aanvoelt, kun je er met de docent over praten.

 

In de traditie van Ashtanga Yoga worden de dagen van de volle maan en nieuwe maan beschouwd als 'yogavakanties'. We beoefenen op die dagen geen Ashtanga Yoga. Kijk op onze website voor een volledige lijst met maandagen.

 

We bieden geen Mysore lessen aan op nieuwe en volle maan dagen. Kijk op onze website voor een volledige lijst van maandagen.

 

Bij Happy Hippiez Yoga geloven we in het creëren van een veilige ruimte en een rijke gemeenschap, volledig gericht op respect, ondersteuning en genezing. Respecteer altijd zowel de fysieke als de mentale integriteit van elke deelnemer en docent. Seksueel gedrag of seksueel suggestief gedrag wordt NOOIT getolereerd bij Happy Hippiez Yoga.

Als je worstelt met een houding, dan helpt onze ervaren docent je. Hands-on aanpassingen en begeleiding worden gegeven tijdens de les, altijd met instemming van en respect voor de student. Yogablokken en riemen zijn in onze studio beschikbaar voor gebruik, om gemakkelijker in de houdingen te komen. Alternatieve opties worden ook voorgesteld voor veel van de meer uitdagende yogahoudingen. Je kunt altijd je leraar om hulp vragen.

 

Happy Hippiez Yoga behoudt zich het recht voor om deelnemers en / of leden de toegang tot onze lessen, workshops, evenementen, trainingen en retraites te ontzeggen en hun deelname te beëindigen, in het geval ze niet voldoen aan de Happy Hippiez Yoga Etiquette, zoals hier en op of website beschreven. Happy Hippiez Yoga behoudt zich het recht voor om dit te doen zonder enige terugbetaling van geld.

Practice