Yoga Lessen & Rooster

Let op de tijd zone van de les: CET is Central European Time, EDT is Eastern Daylight Time, MDT is Mountain Time

Online Les

In-person Les

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Zaterdag

Vrijdag

Wil je een privé les boeken of heb je vragen? Neem dan contact op met me op via desiyoga@outlook.com

Scroll naar beneden voor meer informatie over de lessen of klik in het rooster hier boven om een les te boeken.

Ashtanga Class

Ashtanga Yoga (Led)

Tijdens deze begeleide les van 75 minuten word je door de Ashtanga Half Primary Series geleid, die je tot de asana genaamd "Navasana", halver-wege de reeks, begeleidt. De les bestaat uit een vaste reeks houdingen, en ik zal tellen en je door de practice heen praten. We richten ons op het vergroten van kracht, flexibiliteit en een rustige gemoedstoestand. Verwacht zweterig te worden, zowel vanwege de fysieke oefening als de focus op de vrije ademhalingstechniek met geluid dat het lichaam opwarmt.

 

Ashtanga Led Classes staan open voor studenten van elk niveau, hoewel een gemiddeld niveau van fysiek uithou-dingsvermogen wordt aan-bevolen.

Warrior One

Vinyasa Yoga

Deze les van 60 minuten is een fijne flow die voor iedereen toegankelijk is. We nemen tijdens deze les verschillende houdingen aan, met veel mogelijke variaties op dezelfde houding, zodat iedereen kan genieten.

 

Tussen elke pose verbinden we de houdingen met een stroom van bewegingen, zodat de hele reeks één plezierige "flow" wordt. We bewegen op het ritme van de ademhaling en gebruiken elke in- en uitademing in perfecte harmonie met de bewegingen.

Yin Yoga

Deze Yin Yoga les van 60 minuten is gericht op het kalmeren van lichaam en geest.

 

Het wordt gedaan op een langzamer tempo waarin we herstellende oefeningen ge-bruiken die rust en ontspanning bieden. Het is het tegen-overgestelde van de stijlen van yoga die bekend staan als "yang" stijlen, de meer snelle stijlen zoals Vinyasa en Ashtanga yoga.

 

Tijdens Yin Yoga lessen oefenen we herstellende houdingen die we een paar minuten vast-houden om volledig te ontspannen.

Senior Couple Doing Yoga

Trauma-Conscious Yoga

Tijdens deze les van 60 minuten creëren we een veilige ruimte, een niet-oordelende ruimte voor genezing. Dit is een bewuste, herstellende yin-yogabeoefening waarbij we houdingen voor een langere tijd vasthouden om sensaties te verkennen die naar boven komen. Tijdens deze oefening gebruiken we props zoals yogablokken, bolsters en kussens. We nemen zachte flows (vinyasa's) op tijdens de les en je wordt uitgenodigd om tijd te nemen voor intuïtieve bewegingen. Deze les gaat helemaal over je eigen ervaring, voelen wat goed is voor jou en je lichaam. Yoga is een somatische, lichaamsgerichte benadering van genezing.

De Trauma-Conscious Yoga lessen worden 1:1 gegeven. We geven de les in het Engels of Nederlands. Neem gerust contact met mij op om deze les te boeken of als je meer wilt weten.

Yoga Class
Prenatal Yoga with Laptop

Zwangerschaps Yoga

Tijdens onze zwangerschaps (prenatale) yogalessen werken we met specifieke asana's (houdingen), pranayama (adem-halingstechnieken) en ont-spanningstechnieken. De les is gericht op een combinatie van dynamische en ontspan-nende bewegingen en is geschikt voor elke fase van de zwangerschap. Yoga brengt rust, kracht en balans.

 

We zullen je helpen om veilig in de houdingen te komen door zowel verbale als hands-on assists te geven. Je verdient het om van deze mooie tijd te genieten terwijl je nieuw leven aan het creëren bent. Breng twee grote handdoeken of dekens mee.

 

Bespreek dit met jouw arts of gynaecoloog voordat je naar een prenatale yogales komt. Je bent verplicht om een medische verklaring mee te nemen om de lessen bij te wonen.

De Zwangerschapsyoga les-sen worden 1:1 gegeven. We geven de les in het Engels of Nederlands. Neem gerust contact met mij op om de les te boeken of als je meer wilt weten.

Lees deze DISCLAIMER voor-dat je een les bijwoont.

Yoga at Home

Postnatal Yoga

Tijdens onze postnatale yogalessen richten we ons op het creëren van bewustzijn over en het versterken van de buikspieren en bekkenbodem en richten we ons op het openen van de borst, het openen van de schouders en het loslaten van de baarmoederhals. We maken weer verbinding met het voelen van het lichaam. We zullen helpen om het hormonale systeem weer in evenwicht te brengen. We werken aan ontspanning met oefeningen als Yoga Nidra, het verhogen en verplaatsen van energie, en aan het opnieuw in evenwicht brengen van het zenuwstelsel.

 

Tijdens deze oefening gebruiken we props zoals stoelen, yogablokken, bolsters, yogariemen, dekens en kussens. Breng twee grote handdoeken of dekens mee.

 

Bespreek dit met jouw arts of gynaecoloog voordat je een postnatale yogales bijwoont. Je bent verplicht om een medische verklaring mee te nemen om de lessen bij te wonen.

 

De postnatale yogalessen worden 1:1 gegeven. We geven de les in het Engels of Nederlands. Neem gerust contact met mij op om de les te boeken of als je meer wilt weten.

 

Lees deze DISCLAIMER voor-dat je een les bijwoont.

Prenatal & Postnatal Yoga DISCLAIMER

Zwangerschapsyoga is niet bedoeld om eventuele kwalen te genezen. Wel helpt het om gezonde mensen te ondersteunen tijdens een gezonde zwangerschap. Denk eraan om altijd naar jezelf en jouw eigen lichaam te luisteren. Het is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid om bewust voor jouw eigen lichaam en behoeften te zorgen! Je hoeft niet alles te doen, alleen de poses die goed voor jou voelen. Concentreer je op een ontspannen ademhaling en weet dat je op elk moment uit de houdingen kunt komen. Dwing jezelf nooit om iets te doen. Onze prenatale yogalessen zijn er om je te helpen de natuurlijke stroom van leven en natuur te accepteren en te vertrouwen.

 

Bespreek dit met jouw arts of gynaecoloog voordat je een prenatale of postnatale yogales bijwoont. Houd er rekening mee dat je een medische verklaring moet overleggen om de lessen bij te wonen.

 

YOGA

DESI

©2021 by Desirée Aerts