ONZE LESSEN

Maandag 8-9 am CET

Woensdag 3.30-4.30 pm CET

(9.30-10.30 am EDT | 7.30-8.30 am MDT)

 

Zaterdag 8-9 am CET

 

*All levels are welcome to join!*

Maandag 7-8 pm CET

(1-2 pm EDT | 11 am - 12 pm MDT)

Woensdag 2-3 pm CET

(8-9 am EDT | 6-7 am MDT)

Vrijdag 2-3 pm CET

(8-9 am EDT | 6-7 am MDT)

Op verzoek

Online of in-person

Online of in-person

Weet je niet zeker welke les bij jou past? Stuur ons gerust een berichtje met al je vragen. Wij helpen je graag verder!

Alle groepslessen worden online gegeven via Zoom. We organiseren regelmatig pop-up lessen en evenementen,

dus houd deze in de gaten via onze Instagram pagina: @happyhippiezyoga

De groepslessen worden gegeven in het Engels. Privé lessen kunnen worden gegeven in het Engels, Nederlands en Italiaans.

GROEPSLESSEN

PRIVÉ LESSEN

Online of in-person

YOGA STIJLEN

Ben je benieuwd naar de verschillende yogastijlen en wil je weten of de stijl bij jouw wensen past? We hebben een aantal van de meest bekende stijlen hieronder opgesomd:

Wat is yoga? Laten we eerst deze vraag eens bekijken voordat we dieper ingaan op de verschillende stijlen van yoga asana. Yoga betekent vereniging, het 'kleine' zelf verenigen en verbinden met het hoogste zelf. In de Yoga Sutra's van Patanjali wordt yoga gedefinieerd als stilte of rust van de geest. Het gaat dus een stuk dieper dan alleen het verbinden van lichaam en geest, die uiteraard ook steeds meer met elkaar verbonden worden. Het is ook belangrijk op te merken dat yoga een filosofie is, geen religie.

Wat is Ashtanga-yoga? Tijdens onze begeleide 'Led' les word je door de Ashtanga Half Primary Series (een vaste reeks poses) geleid door de leraar, die je naar Navasana's halverwege punt van de reeks leidt. De les bestaat uit een vaste reeks houdingen, de docent telt en leidt je door de oefening. We richten ons op het vergroten van kracht, flexibiliteit en een rustige gemoedstoestand. Verwacht zweterig te worden, zowel vanwege de fysieke oefening als een focus op de vrije ademhalingstechniek met geluid dat het lichaam opwarmt. Er zijn 6 series Ashtanga Yoga, maar tijdens onze lessen richten we ons alleen op de eerste "Primary Series", ook wel bekend als Yoga Chikitsa. We synochoriseren adem met beweging (vinyasa's), en er is veel aandacht voor de "Tristana"-methode. Deze methode bestaat uit drie delen: correcte ademhaling door gebruik te maken van een vrije ademhalingstechniek gebaseerd op de Ujjayi-ademhaling, gericht op precieze kijkpunten, dristi genaamd, en yogahoudingen, genaamd āsana's, terwijl je de bandha's (energiesloten) gebruikt.

Ashtanga richt zich op de 'acht ledematen' van yoga, volgens Patanjali's Yoga Sutra's. De acht ledematen zijn: Yamas (5 ethische codes), Niyamas (5 observanties, zelfdiscipline), Asana (houdingen, zit), Pranayama (ademhaling, adembeheersing), Pratvahara (terugtrekking van de zintuigen), Dharana (concentratie), Dhyana ( meditatie) en Samadhi (absorptie, vereniging en vrede). Deze acht ledematen gaan van de ‘buitenste’ naar de ‘binnenste’ ruimte. Volgens Patanjali moet onze asana-beoefening, onze ‘stoel’, stabiel en comfortabel zijn.

Onze Ashtanga Led-lessen staan ​​open voor studenten van elk niveau, hoewel een gemiddeld niveau van fysiek uithoudingsvermogen wordt aanbevolen.

Wat is Bikram-yoga? Bikram Yoga is een hot yoga practice die bestaat uit een vaste volgorde van 26 houdingen. Het wordt gedaan in een kamer die wordt verwarmd tot ongeveer 41 ° C met een luchtvochtigheid van 40%.

Wat is Flow & Restore Yoga? Flow & Restore Yoga is een combinatie van makkelijke Vinyasa "Flows" en Restorative Yoga. Een ‘vinyasa’ is een vloeiende overgang tussen houdingen (asana’s), waarbij beweging verbonden is met de ademhaling. We beginnen de lessen met een stroom van bewegingen en eindigen met meer herstellende houdingen. Het is een geweldige combinatie van beide stijlen en deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk.

Wat is Hatha-yoga? In het Sanskriet betekent het woord Hatha (हठ) "kracht". Het is grappig dat historisch gezien deze beoefening krachtige yoga betekent, aangezien de term Hatha Yoga tegenwoordig vaak wordt gezien als zachte yoga. Traditioneel waren er veel interne reinigingspraktijken bij betrokken, bekend als Kriyas. Hatha Yoga is de eerste plaats waar we de komst van asana-beoefening, de fysieke beoefening van yogahoudingen, beginnen te zien. Rond de 14e eeuw schetst de Hatha Yoga Pradipika 15 asana's. De meeste van deze asana's zijn zittende houdingen voor meditatie. Tegenwoordig heeft Hatha Yoga zich ontwikkeld tot een van de meest bekende yogapraktijken en is het voor iedereen toegankelijk om te beoefenen.

Wat is Iyengar-yoga? Deze yogastijl is ontwikkeld door B.K.S. Iyengar, en het heeft een grote nadruk op precisie en detail als het gaat om uitlijning in houdingen. Het is een rustige praktijk, toegankelijk voor iedereen. Iyengar leerde yoga van Krishnamacharya, dus Iyengar Yoga en Ashtanga Yoga komen uit dezelfde lijn. In tegenstelling tot Ashtanga Yoga (waar je traditioneel geen rekwisieten gebruikt), gebruikt Iyengar Yoga veel rekwisieten zoals riemen, blokken, kussens of bolsters, dekens en stoelen. Deze rekwisieten helpen bij de juiste structurele uitlijning van het fysieke lichaam tijdens het doen van yoga asana (houdingen), en het minimaliseert het risico op letsel.

Wat is Kundalini-yoga? Kundalini Yoga omvat chanten, mantra's, pranayama (ademhalings) oefeningen, zang en yoga asana (houdingen). Het doel van deze oefening is om je Kundalini-energie, ook wel Shakti genoemd, te activeren. Deze energie bevindt zich aan de basis van de wervelkolom, volgens de Vedantische cultuur. Het wordt geactiveerd door deze Kundalini-yogabeoefening en gaat dan omhoog door de chakra's in het lichaam. Kundalini Yoga wordt ook wel bewustzijnsyoga genoemd.

Wat is yoga in Mysore-stijl? Mysore-stijl yoga is gebaseerd op de Ashtanga Yoga-beoefening, zoals traditioneel onderwezen in de Zuid-Indiase stad Mysore. Deze stijl van yoga is anders dan de manier waarop yoga doorgaans wordt onderwezen, omdat je niet door een leraar door de beoefening wordt 'geleid'. Je zult een groepslesomgeving ervaren, maar elke student oefent op zijn eigen manier, en krijgt een-op-een begeleiding van de leraar. Tijdens de Mysore stijllessen beoefen je het gedeelte van de Ashtanga Yoga methode dat je kent, in je eigen tempo. De volgorde is altijd hetzelfde en uw oefening ontwikkelt zich in de loop van de tijd. De leraar is er om je te helpen en om je te helpen bij je individuele oefening, door ofwel verbale aanwijzingen te geven en/of fysieke praktische aanpassingen.

 

Net als bij de Ashtanga Yoga beoefening leer je een vaste reeks asana's. Deze bewegingen worden gecombineerd met een vrije ademhalingstechniek met geluid, afgeleid van de Ujjayi pranayama.

 

Mysore-stijloefeningen zijn geweldig als je de Ashtanga Yoga-reeks wilt leren. Op deze manier hoef je niet de hele reeks in één keer te leren of te onthouden, maar leer je langzaam, na verloop van tijd, meer houdingen op te nemen.

Onze Mysore-lessen staan ​​open voor studenten van elk niveau. De intensiteit is afhankelijk van je eigen tempo van oefenen. Onze Mysore-stijllessen zijn momenteel gericht op de Primary Series van Ashtanga Yoga.

Wat is Prenatale / Zwangerschapsyoga? Tijdens onze Zwangerschaps (Prenatale) Yoga lessen werken we met specifieke asana's (houdingen), pranayama (ademhalingstechnieken) en ontspanningstechnieken. De les is gericht op een combinatie van dynamische en ontspannende bewegingen en is geschikt voor elke fase van de zwangerschap. Yoga brengt rust, kracht & balans. We helpen je veilig in de houdingen te komen door zowel verbale als hands-on assists te geven. Je verdient het om van deze mooie tijd te genieten terwijl je nieuw leven creëert. Breng twee grote handdoeken of dekens mee.

 

Onze Prenatale Yoga lessen worden 1:1 gegeven. We geven de klas in het Engels of Nederlands. Neem gerust contact met ons op om de les te boeken of als je meer wilt weten.

 

Lees deze DISCLAIMER voordat je naar een les gaat:

Zwangerschapsyoga heeft niet als doel om eventuele kwalen te genezen. Wel helpt het om gezonde mensen te ondersteunen bij een gezonde zwangerschap. Denk eraan om altijd naar jezelf en je eigen lichaam te luisteren. Het is te allen tijde je eigen verantwoordelijkheid om bewust voor je eigen lichaam en behoeften te zorgen! Je hoeft niet alles te doen, alleen die dingen die voor jou goed voelen. Concentreer je op een ontspannen ademhaling en weet dat je op elk moment uit de houdingen kunt komen. Dwing jezelf nooit om iets te doen. Onze Prenatale yogalessen zijn er om je te helpen de natuurlijke stroom van het leven en de natuur te accepteren en erop te vertrouwen.

 

Voordat je naar een Prenatale of Postnatale yogales gaat, moet je dit bespreken met je arts of gynaecoloog. Houd er rekening mee dat u een medische certificering moet hebben om de lessen bij te wonen.

Wat is postnatale yoga? Postnatale yoga is wat je beoefent na de bevalling. Tijdens onze postnatale yogalessen richten we ons op het creëren van bewustzijn op en het versterken van de buikspieren en bekkenbodem en richten we ons op borstopening, schouderopening en cervicale release. We verbinden ons weer met het voelen van het lichaam. We helpen het hormonale systeem weer in balans te komen. We werken aan ontspanning met oefeningen zoals Yoga Nidra, het verhogen en verplaatsen van energie, en aan het opnieuw in balans brengen van het zenuwstelsel. Het is het beste om ten minste 6 weken na de bevalling te wachten om met deze praktijk te beginnen.

 

Tijdens deze practice maken we gebruik van rekwisieten zoals stoelen, yogablokken, bolsters, yogariemen, dekens en kussens. Breng twee grote handdoeken of dekens mee.

Onze postnatale yogalessen worden 1:1 gegeven. We geven de klas in het Engels of Nederlands. Neem gerust contact met ons op om de les te boeken of als je meer wilt weten.

 

Lees deze DISCLAIMER voordat je naar een les gaat:

Denk eraan om altijd naar jezelf en je eigen lichaam te luisteren. Het is te allen tijde je eigen verantwoordelijkheid om bewust voor je eigen lichaam en behoeften te zorgen! Je hoeft niet alles te doen, alleen die dingen die voor jou goed voelen. Concentreer je op een ontspannen ademhaling en weet dat je op elk moment uit de houdingen kunt komen. Dwing jezelf nooit om iets te doen.

 

Voordat je naar een Prenatale of Postnatale yogales gaat, moet je dit bespreken met je arts of gynaecoloog. Houd er rekening mee dat u een medische certificering moet hebben om de lessen bij te wonen.

Wat is Power Yoga? Power yoga is een sterke variatie op de Vinyasa Yoga stijl. Het bevat vaak veel vinyasa's. Een ‘vinyasa’ is een vloeiende overgang tussen houdingen (asana’s), waarbij beweging verbonden is met de ademhaling. Elke les kan anders zijn, omdat er geen vaste volgorde of reeks poses is. Merk op dat sommige van deze lessen echter gebaseerd kunnen zijn op of geïnspireerd zijn door een reeks zoals Ashtanga of Bikram.

Wat is Restorative Yoga? Restorative Yoga is ontworpen om lichaam, geest en ziel volledig te ontspannen. Het omvat vaak yogahoudingen die meestal zittend of liggend op de yogamat worden gedaan met ondersteuning van rekwisieten zoals kussens, yogablokken, dekens en zelfs yogastoelen. De asana's (houdingen) worden langer vastgehouden, soms zelfs twintig minuten! Hierdoor kan het voorkomen dat je tijdens een yogales maar een paar asana's beoefent. De praktijk heeft tot doel het lichaam te vertragen en volledig te ontspannen. De asana's helpen de spieren te ontspannen en de rekwisieten geven het lichaam ondersteuning.

Wat is Rocket Yoga? Rocket Yoga is gemaakt door Larry Schultz, een oude student van Pattabhi Jois, de oprichter van Ashtanga Yoga. Rocket Yoga is daarom afgeleid van deze beoefening, en het neemt houdingen aan uit de Eerste, Tweede en Derde serie Ashtanga.

Wat is Trauma-Conscious (trauma bewuste) yoga? Deze praktijk staat ook bekend als Trauma Sensitive Yoga en Trauma Informed Yoga. Tijdens deze 60 minuten durende les creëren we een veilige ruimte, een niet-oordelende ruimte voor genezing. Dit is een bewuste, herstellende yin yoga-oefening waarbij we poses voor een langere tijd vasthouden om echt bij de sensaties te zijn en die te verkennen. Tijdens deze oefening gebruiken we rekwisieten zoals yogablokken, bolsters en kussens. We integreren zachte stromen (vinyasa's) tijdens de les en je wordt uitgenodigd om tijd te nemen voor intuïtieve beweging. Deze les gaat helemaal over je eigen ervaring, voelen wat goed is voor jou en je lichaam. Yoga is een somatische, op het lichaam gebaseerde benadering van genezing. Onze docente Desirée is gediplomeerd TCYM-T (Trauma Conscious Yoga Method Teacher) en verwelkomt je graag op de yogamat voor een practice. Onderstaande intensiteit is gebaseerd op de fysieke intensiteit van de oefening.

Wat is Vinyasa-yoga? De meeste van deze 'Vinyasa'-stijlen van yoga die tegenwoordig bekend zijn, zijn terug te voeren op Krishnamacharya. Volgens de geschiedenis van Ashtanga Vinyasa Yoga, leerde Krishnamacharya het hele systeem van yoga asana (houdingen) en de overgangen die bekend staan ​​als Vinyasa's, uit een document genaamd de Yoga Kurunta, waarvan wordt gezegd dat het door mieren wordt gegeten. Dit originele manuscript zou 5000 jaar geleden zijn geschreven. Er wordt gezegd dat Krishnamacharya het (onaangepast) onderwees aan zijn leerling Pattabhi Jois. Een ‘vinyasa’ is een vloeiende overgang tussen houdingen (asana’s), waarbij beweging verbonden is met de ademhaling.

Onze Vinyasa lessen zijn gebaseerd op mooie stromen die voor iedereen toegankelijk zijn. Tijdens deze les nemen we verschillende houdingen aan, met veel variaties op dezelfde houding, zodat iedereen kan genieten. Tussen elke pose verbinden we de houdingen met een stroom van bewegingen, zodat de hele reeks één plezierige stroom wordt. We bewegen op het ritme van de ademhaling, waarbij we elke in- en uitademing gebruiken in perfecte harmonie met de bewegingen.

Houd er rekening mee dat de intensiteit van deze oefening kan verschillen van leraar tot leraar. Onderstaande intensiteit is gebaseerd op de lessen die wij aanbieden bij Happy Hippiez Yoga. Onze Slow Flow Vinyasa lessen zijn minder intensief en toegankelijk voor iedereen. Als je nog niet eerder yoga hebt gedaan, is dit een hele fijne les om mee te beginnen. 

Wat is Yin-yoga? Yin yoga is een langzame en zachte meditatieve vorm van yoga. De asana's (houdingen) worden lang vastgehouden, meestal 3-5 minuten, maar soms zelfs langer. Dit kan enige weerstand creëren in bepaalde delen van het lichaam. De houdingen zijn bedoeld om de spieren zoveel mogelijk te ontspannen. De Yin Yoga les is gericht op het kalmeren van lichaam en geest. Het is een langzame, herstellende oefening die stilte en ontspanning biedt. Het is het tegenovergestelde van de stijlen van yoga die bekend staan als "yang" -stijlen, de meer snelle stijlen zoals Vinyasa en Ashtanga. Tijdens Yin Yoga lessen oefenen we herstellende houdingen die we een paar minuten vasthouden om volledig te ontspannen.